روستای لنگر کجاست ؟

روستای لنگر که به عنوان پایتخت طبیعت منطقه چهاردانگه شهرستان ساری و سرزمین آب و آویشن نامگذاری گردید. در 83 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ساری و سلسله جبال البرز مرکزی واقع شده است.که به لحاظ آب و هوای خشک و خنک با زمستانی سرد و تابستانی معتدل در ارتفاع 1400 متر نسبت به سطح دریا قرار دارد.

وجود جاذبه های بی بدیل طبیعی از جمله آبشارهای رویای عروس لنگوران ، چشمه قلقلی، اسبه چشمه ، کنگل چشمه و یخچال طبیعی و لمیت و غار معروف شاه دژ و کالوم مال و قاسم لی ، دیوار سنگنوردی ، عروس دکته چال قرار گاه کوهستانی شاه دژ ، دشت های زیبای دلنشین (دولت نشین) و قله 2803 متری شاه دژ ، بلند ترین قله جنوب شرقی شرهستان ساری به این روستا طراوت و زیبایی خاصی داده، که این امر باعث گردید تا هر ساله گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور در قالب برنامه های کوه گردی و طبیعت نوردی به این روستا مراجعت نمایند.شایان ذکر است این روستا با داشتن 500 خانوار و جمعیت بالای 2000 نفر یکی از بزرگترین روستاهای منطقه چهاردانگه محسوب می شود.

ویدیویی زیبا از روستای لنگر

موقعیت تاریخی روستای لنگر

روستای لنگر همواره در مسیر پرفراز و نشیب تاریخ کهن ایران زمین همچون نگین سبز در دریا اسطوره ها و به گواه فرهنگ و تاریخ استوارش بوده است.

روستای لنگر

این دهکده زیبا در گذشته به دلیل نزدیک بودن به شهر صددروازه طبرستان یعنی دامغان امروزی و مرکز طبرستان قرار داشت، هر از چند گاهی دستخوش ماجرا و جنگ های گوناگون بوده که این امر مردم غیور و سادات نشین این دیار را وا می داشت تا در مقابل دشنان دین و تاخت و تازهای مغولان و دیگر حاکمان جبار و قلدر روبرو شوند.

روستای لنگر

لنگر به دلیل قدمت سه هزار ساله اش در طول تاریخ به نام های چون لنکور ، لنگور ، لنگورخان و لنگوران و در نهایت به نام لنگر یعنی لنگرگاه و استراحت گاه مسافرین و رهگذران خسته از راه نام گذاری گردید. وجود آثار تاریخی فراوان در این روستا از جمله امامزاده امیر سید علی از نوادگان امام موسی کاظم و قلعه تاریخی شاه دژ ، تپه های باستانی چون قلعه گردان ، میرجانی ، زیار(مازیار) دین تپه ، دروازه دولت و دشت های چون دلنشین ، شاه پسند، دختر پسند، رستم میدان و سنگر سر مؤید این موضوع است.

روستای لنگر

ابهت ، زیبایی و طراوت قلعه باستانی و افسانه ای شاه دژ که در آن قلعه ای محکم و صعب الصعود وجود داشته، آن را  به قله شاه دژ معروف نمود. مورخان و تاریخ نویسان بر این عقیده اند که از این محل سابقا سلاطین مختلف به عنوان یک پایگاه استراتژیک استفاده می کردند. این قلعه در ارتفاع 2803 متری واقع شده که توسط اسماعیلیان و خوارزمشاهیان مورد بهره برداری نظامی قرار می گرفت.

روستای لنگر

در کتاب های تاریخی نیز به این موضوع اشاره گردیده است که در دوره سلطان مغول در ایران خانواده سلطان محمد خوارزمشاه نیز از ترس حملات مغول در نزدیکی شاه دژ و در حاشیه کوه شیت در 11 کیلومتری روستای لنگر پنهان شده بودند که به علت بیماری و نداشتم آب و غذا مجبور به ترک غار شدند و این پایگاه توسط مغولان نابود شد. قلعه شاه دژ که دارای دژ مستحکم بوده ، تنها یک راه سخت و دشوار دارد که پس از عبور از گردنه آن تنها ،دروازه دژ پیدا می شود که در قدیم به آن دروازه دولت می گفتند. آثار موجود دیوار قلعه مؤید این مطلب است که قلعه شاه دژ از آجرهای قدیمی که مخلوطی از ساروج ، ذغال ، خاکستر و کاه سوخته ، آهک و زرده تخم مرغ ترکیب شده بودند ساخته شده است.

طبیعت روستای لنگر

اسبه چشمه لنگر مظهر نعمت و برکت روستای لنگر است. چشمه ها پنجره های باز شده از قلب زمین هستند که با خود روشنی و رویش را به همراه دارند. اسبه چشمه لنگر با فاصله 2 کیلومتری از روستای لنگر که در ارتفاع 1800 متری قله شاه دژ قرار دارد. این چشمه در ادامه تبدیل به رودی بزگ می شود که با ترنم دلنشین و باطراوتی خاص و مثال زدنی بر پهنه خاک و سنگ اطرافش جاری گشته است، این چشمه خودجوش و زیبا ، ذوق و شوق صمیمانه اش را با گل بوته ها زیبا و سرسبز اطرافش قسمت کرده است. جوشش این چشمه پس از ذوب شدن برف های قله شاه دژ ، اهالی روستای لنگر را مسکن و مأوای دوستداران آب و آفتاب و طبیعت کرده است.

روستای لنگر

سنگ ها در بستر این چشمه ذلال و پر آب ، با موسیقی آب و خروش رودخانه به پایکوبی می پردازند. سفر به اسبه چشمه ، لمس گوارایی و درک لبخند جویبارانی است که در سایه لطف پروردگارشان غوطه ورند. قابل ذکر است که به هنگام جوشش این چشمه رودخانه ای پر آب از دل کوه همانند آتشفشان فعال خروشان می کند و به هنگام تخلیه شده نیز به یکباره بند می آید انگار رودخانه ای به یکباره خشک می شود.

مناطق زیارتی لنگر

لنگر پایتخت طبیعی چهاردانگه شهرستان ساری است که همواره نور طراوت و تازگی ، شب ها و روزهایش را از این آفتاب پرمهر و پربرکتش هدیه گرفته است. امامزاده امیر سید علی یکی از اماکن متبرکه این منطقه در دیار سرسبز این روستا و در بلندای تپه معروف به شاه نشین قرار دارد که به این فضای زیبا و بلند ، رنگ و جلایی خاص و معنوی و معرفت بخشیده است. این بقعه با صفا و دوست داشتنی که زائرانش ، شمع حاجت بر دامنش روشن می کنند از نوادگان حضرت میر عمادالدین حاکم منطقه هزار جریب مازندران می باشدکه از طریق هفده نسل به امام موسی کاظم می رسد. امامزاده امیر سید علی که به روایتی حاکم منطقه هزارجریب بوده در سال 892 هجری قمری چشم به جهان گشود و به روایتی درب و بارگاه چوبی آن دارای نقوش اسلیمی می باشد که از طریق رودخانه الست آورده و در این مکان گذارده شده است. در اطراف این امامزاده گلزار شهدای 8 سال دفاع مقدس و قبرستان محل واقع می باشد.

منبع: ویلا املاک

اشتراگذاری:

Telegram
WhatsApp