علت افزایش پدیده زمین خواری چیست؟
آوازه درگیری دولت با ساخت و سازهای غیر مجاز در یک ماه اخیر از گوشه و کنار تهران تا حیران و خلخان و طالقان هم کشیده شد.
برخلاف اینکه همواره تابستان هرسال میل به خرید ویلا و ساخت و ساز در مناطق ییلاقی رونق بیشتری میگیرد، امسال اما نه تنها در این نقاط بلکه در جادههای خشک و نه چندان مورد انتظار میل به ساخت و ساز بیشتر شد و حتی در شرایطی داستان زمینخواریهای متعدد از اقصی نقاط کشور به گوش رسید.
مناطق دور از انتظاری که شاید هیچ گاه حتی یک مورد زمینخواری در این منطقه هم انتظار نبود.اما در تابستان امسال یک بار در گردنه حیران و بار دیگر اسمال خلخال، زمینخواری صورت گرفت و در طرفی دیگر نیز با ساخت و سازهای غیر مجاز برخورد شد.
ساخت و سازهایی که همواره متولیان بخش ساخت و ساز از وجود آنها گلایه دارند اما انگار با وجود این همه مقاومت، هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود. ساخت و سازهای غیر مجاز در شمال کشور از دل جنگلها گرفته تا حاشیه رودخانهها و دریا ، اکنون به جادههای اصلی و فرعی هم کشیده شده است و انگار هرچه دولت با این ساخت و سازها برخورد میکند و برنامههایی برای قلع و قمعشان اجرایی میکند بی تاثیر است.
نگاهی به ساخت و سازهایی که در یک ماه اخیر تخریب شد
از ابتدای امسال برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز و قلع و قمع این سازهها کم نبود . در تابستان امسال که آمار اعلام شده تعداد زمینخواریها و ساخت و سازهای غیرمجاز از سوی سازمان امور اراضی و وزارت راه و شهرسازی به اوج خود رسید باعث شد تا کمیتهای تحت این عنوان تشکیل شود تا به پرونده این زمینخوارِها رسیدگی شود. به گزارش اقتصاد نیوز، در مقابل نیز تعداد قابل توجهی ویلا و ساخت و ساز غیر مجاز در این مناطق تخریب شدند.
در یک ماه گذشته تعداد زمینخواریهای اعلامشده از سوی دولت کم نبوده تا جایی که مسوولان هم وارد میدان شدند و هر یک آستین بالا زدند و درباره زمینخواران اظهاراتی داشتند، یکی از وجود زمینخواری در کیش و قشم گلایه کرد و دیگری از وجود ۵۰ سند زمینخواری در منزل شخصی سخن گفت. دیگری به رفع تصرفها اشاره و اعلام کرد در این باره کمیته پیگیری زمینخواری ایجاد شده است. اما برخی دیگر هم بودند که خودشان را به نشنیدن زدند و هرگز پاسخی ندادند که چرا این رانتخواران به زمینهایی که حق همه مردم است، تجاوز کردهاند.
در این مدت از گردنه حیران گرفته تا شهرهای جدید و کیش و قشم تا میدان ونک تهران همه به پدیده زمینخواری دچار شدهاند. پدیدهای که در سالهای اخیر به شدت افزایش داشته و فقط شهرهای شمالی کشور و جنگلها را شامل نشده است، چرا که در نمونههای اخیر زمینخواران به جان جادههای کوهستانی هم افتادهاند و مثل خوره زمینهای بکر را به قوطی کبریتهای چندطبقه تبدیل کردهاند تا پولی به جیب بزنند و حساب بانکی آنها پرپولتر شود.